Продуктов уеб каталог | ArtDesign Creative Studio
  • 14 години професионален опит
  • Множество реализирани проекти
  • Иновации с мисъл за клиента

Продуктов уеб каталог

Специфика на продуктовия каталог

Продуктовият уеб каталог надгражда функционалността на фирмения сайт. Той е неизменна част от сайтове на фирми и компании, които предлагат голям асортимент стоки и услуги.

В определени случаи, когато онлайн търгуването на тези стоки е неприложимо (добър пример в това отношение са автомобилните компании), продуктовият каталог е напълно достатъчен - неговата цел е да предостави търсената от потребителя информация за съответната стока.

Когато предлаганите стоки и услуги могат да бъдат продавани онлайн, продуктовият каталог следва да бъде разширен с платформа за онлайн търговия (онлайн магазин).

Дизайн на продуктовия каталог

Дизайнът на продуктовия каталог следва да се придържа към дизайна на самия фирмен сайт, защото е неизменна част от него.

Разбира се, могат да бъдат добавени и нови визуални решения, които обаче не трябва да бъдат самоцелни, а продиктувани от спецификата на фирмения продуктов каталог. Те следва да се вписват в общата графична концепция.

Когато продуктовият уеб каталог е обособен като отделен сайт (със собствен домейн или поддомейн), свободата във взимането на дизайнерски решения е доста по-голяма, но и в този случай трябва да има съответни графични препратки към основния сайт.

Функционалност на продуктовия каталог

Продуктовият каталог има за цел да представи пълно, точно, ясно и организирано фирмените стоки и услуги на компанията, които тя предлага на своите клиенти.

Това трябва да става с удачни заглавия, каталожни номера, изчерпателни описания и подкрепящ информацията снимков материал, групиран в отделно слайдшду или галерия.

Лесното навигиране и преминаване от категория към категория и от изглед списък (представящ определен брой стоки и услуги с кратка информация) към изглед детайлна информация (за всеки артикул) са определящи за поведението на Вашите клиенти и посетители на сайта.

Структура на продуктовия каталог

Продуктовият каталог трябва да има строго типизирана и ясно изразена йерархична структура, която да позволява групирането на артикулите в категории и подкатегории.

Тяхното визуализиране трябва да бъде възможно по различни принципи - само отделна категория, цена (низходяща, възходяща), промоции, последно добавени, най-търсени и най-продавани, най-високо оценени от потребителите.

Ето защо продуктовият каталог задължително трябва да притежава механизъм за детайлно търсене, рейтинг система, разнообразни превюта и редица други функционалности, които да направят взаимодействието на Вашите клиенти със сайта удобно и приятно изживяване.

Как да поръчам

обадете се на телефон 0887 793067

Телефон

Обадете се на 0887 793067. Споделете с нас идеите си за Вашето онлайн присъствие.

пишете ни на имейл office@artdesign-bg.com

И-мейл

Пишете ни на и-мейл info@artdesign-bg.com. Опишете подробно своите изисквания, за да Ви дадем най-точната цена.

използвайте нашия лайв чат за да ни зададете въпроси

Чат

Използвайте нашия лайв-чат, за да уточним всички въпроси, които Ви интересуват. Бързо, лесно и на момента.

  • уеб-студио-за-изработка-на-сайт
  • сео-и-маркетинг
  • уеб-дизайн