Онлайн магазин | ArtDesign Creative Studio
  • 14 години професионален опит
  • Множество реализирани проекти
  • Иновации с мисъл за клиента

Онлайн магазин

Функционалност на онлайн магазина

Онлайн магазинът представлява продуктов каталог, разширен с възможности за директно онлайн закупуване на съответните стоки и услуги.

Успехът на Вашето e-commerce приложение зависи от много фактори: добра сео оптимизация, удобен и лесен за използване интерфейс, логично категоризиране на артикулите, бързо зареждащи се страници, интуитивна навигация, вградени възможности за търсене по различни критерии, дизайн, който не доминира над продуктите, а поставя акцент върху тях.

Работещият онлайн магазин, който носи продажби и печалба, освен добре изградена потребителска част, трябва да притежава и широк кръг от администраторски функции, които да дават точна статистика за потребителското поведение. За всеки собственик на платформа за интернет пазаруване е особено важно да има представа как се менят предпочитанията на клиентите му по дни, седмици и месеци, да знае във всеки един момент кои продукти са най-търсени, какво въздействие върху потребителите оказват кампанните с промоции и дали те засилват продажбите, да получава отчет за самите продажби за различни времеви периоди. Въз основа на тези данни той може да избере най-правилната търговска политика спрямо своите клиенти.

СЕО инструменти

Колкото и професионално да е изградена Вашата платформа, тя не би имала никаква придадена стойност към бизнеса Ви, ако не генерира висок органичен трафик - посещения на точно определени страници, които дават на потребителя това, което той търси със своята заявка в Гугъл.

Оптимизирането на сайтове за електронна търговия е едно от най-трудните СЕО предизвикателства по няколко причини: големият брой страници, информация и ключови думи (фрази), по които се преследва класиране на първа страница, засилената конкурентност, невъзможността да се избегне дублиране на текстовото съдържание, което от своя страна води до наказания от търсещите алгоритми на Гугъл.

Ние ще Ви предложим работещ продукт, който улеснява максимално сео оптимизацията на съдържанието, а освен това винаги ще бъдем на разположение, за да Ви съдействаме с ценни съвети и техническа помощ.

Методи на доставка и плащане

От изключително значение за Вашия онлайн бизнес е предварително да обмислите много добре вариантите за доставяне на стоката и начина на заплащане.

Задължително е да сключите договор с някоя от водещите куриерски компании в България - Еконт и Спиди са предпочитани от нашите клиенти, за които изработваме онлайн магазини.

Относно заплащането - имате няколко възможности.

Наложен платеж

При този метод плащането се извършва при получаване на стоката в офиса на куриерската фирма - удобството в този случай е, че не се изисква наличието на кредитна или дебитна карта от клиента.

Плащане на място

Този вариант е възможен, ако притежавате физически офиси или магазини. Той спестява разходите за доставка - клиентът може да получи стоката директно от Вас.

Банков превод

Клиентът превежда сумата по банковата сметка на Вашата компания. За целта онлайн магазинът трябва да може да генерира автоматично проформа фактури за заявените поръчки.

ePay, ЕasyPay, PayPal

Изполването на тези платформи за разплащане са допълнително удобство за Вашите клиенти.

Кредитна/дебитна карта

Най-сигурният и предпочитан вариант, който обаче е и най-труден и скъп за реализиране. За да може да приемате плащания с кредитни или дебитни карти, задължително Вашата банка трябва да предлага услугата Виртуален ПОС терминал. Интеграцията на такъв тип плащане във Вашия онлайн магазин е по-сложна, затова трябва да я поверите на уеб фирма с опит и възможности.

Защита на данните

Осигурете стабилна защита на личните данни на своите потребители. Така ще затвърдите тяхното доверие.

Този въпрос днес е още по-актуален във връзка с новия регламент за защита на личните данни GDPR. Като собственик на сайта, Вие трябва да предприемете редица мерки, за да спазите всички изисквания на новия регламент. За повече информация свалете този файл.

Какво се разбира под лични данни

Лични данни са трите имена, ЕГН, адрес, и-мейл, IP адрес и cookies (следите от дейността в интернет), медицинска информация, банкови данни, геолокация.

Като собственик на онлайн магазин Вие ще изисквате от своите потребители регистрация, а това означава, че ще съхранявате тези данни, следователно сте длъжни да спазвате новите изискания.

Криптирана връзка

Криптираната връзка представлява SSL сертификат, чрез който данните от компютъра на потребителя до сървъра се подават в криптиран вариант, следователно и да бъдат прихванати - те ще бъдат неизползваеми. Във Вашия случай това е жизненоважно. Но има и друга причина, за да използвате SSL - Гугъл оценява тези сайтове като сигурни и надеждни, а това е един от факторите за по-добро класиране.

Безплатен или платен SSL сертификат

Имате две възможности да осигурите криптиране на Вашия сайт - като използвате безплатен сертификат от Let's Encrypt или закупите SSL от някои от утвърдените издатели - GeoTrust, Comodo или Symantec (RapidSSL).

Безплатният сертификат осигурява същото надеждно криптиране на връзката както платеният. Той се издава за 90 дни, след което трябва да бъде подновен. Повечето хостинг доставчици осигуряват лесно инсталиране на Let's Encrypt, а подновяването става автоматично.

Платените SSL сертификати обаче имат едно безценно предимство - те удостоверяват пред Вашите клиенти, че Вие сте реално юридическо лице. Това означава много повече доверие от тяхна страна към Вас като техен доставчик на стоки и услуги.

Анализ на потребителското поведение

Онлайн магазинът трябва да Ви дава възможност за статистически анализ на поведението на клиентите - търсения, предпочитания, посещавани страници, за да може да знаете във всеки един момент какви са техните нагласи.

Ние ще Ви улесним в тази дейност, като интегрираме в контролния панел множество механизми за анализ, графики и диаграми по избрани от вас критерии за визуализиране.

И-мейл и маркетинг кампании

На основата на потребителските данни Вие ще можете да провеждате свои маркетингови кампании, а също така и да поддържате и-мейл бюлетин за своите клиенти, с който да ги уведомявате за нови стоки, услуги и промоции.

Ще Ви съдействаме във всеки един момент, за да бъде Вашият бизнес още по-успешен!

Как да поръчам

обадете ни се на телефон 0887 793067

Телефон

Обадете се на 0887 793067. Споделете с нас идеите си за Вашето онлайн присъствие.

пишете ни на имейл office@artdesign-bg.com

И-мейл

Пишете ни на и-мейл info@artdesign-bg.com. Опишете подробно своите изисквания, за да Ви дадем най-точната цена.

използвайте нашия лайв чат за да ни зададете въпроси

Чат

Използвайте нашия лайв-чат, за да уточним всички въпроси, които Ви интересуват. Бързо, лесно и на момента.

  • уеб-студио-за-изработка-на-сайт
  • сео-и-маркетинг
  • уеб-дизайн