Индивидуален уеб дизайн | ArtDesign Creative Studio
  • 14 години професионален опит
  • Множество реализирани проекти
  • Иновации с мисъл за клиента

Индивидуален уеб дизайн

Защо индивидуален дизайн

Уеб дизайнът е важен елемент на всеки уеб сайт, той създава първоначалното впечатление у потребителя и в голяма степен предопределя неговото поведение. Ето защо дизайнът на Вашия сайт трябва да бъде уникален, въздействащ и стилен.

Ниската цена за изработка на сайт, която ще получите в повечето конкурентни фирми, задължително означава две неща: използване на свободна Система за управление на съдържанието (WordPress, Joomla) и прилагане на готов темплейт за тях. Задайте си въпроса: това ли искате?

Свободните темплейти носят риска чрез тях в сайта Ви да бъде вграден зловреден код (вирус), а дизайнът, колкото и професионален да е той, няма да отговаря конкретно на Вашия бранд и марка. Освен това възможността потребителят да е виждал същия дизайн с малки изменения и на друг сайт никак не е малка. Това е удар срещу Вашия престиж и намалява драстично доверието към Вас.

Ние използваме изцяло авторски програмен код и създавеме индивидуален дизайн, който е съобразен с Вашата корпоративна марка. Това превръща изработените от нас сайтове в стилни и разпознаваеми уеб продукти, които завладяват Вашите клиенти.

Дизайн за уеб сайт

Понятието дизайн включва в себе си широка гама от свои разновидности - промишлен, интериорен, моден, графичен, уеб дизайн.

С какво дизайнът за един уеб сайт е по-различен от останалите?

Най-вече със своята "непредвидимост". Когато разглеждате едно произведения на дизайна, то ще бъде точно такова, каквито са и останалите копия. При уеб дизайна това правило не важи, защото потребителите разглеждат сайта на устройства с различни технически характеристики, в това число и различни резолюции. Поради тази причина уеб дизайнерите трябва да предвидят всички възможни сценарии, при които сайтът да изглежда еднакво стилно и функционално.

Респонсив дизайнът е удачно решение на този проблем. Но това в повечето случаи не е достатъчно. Освен резолюцията, уеб дизайнът трябва да бъде съобразен и с изчислителната (процесорна) мощ на устройството. Сайтове с множество ефекти (JavaScript) са трудни за преглеждане на мобилни телефони, затова част от тази функционалност трябва да бъде премахната за мобилната версия на сайта.

Функции на уеб дизайна

Уеб дизайнът никога не може да бъде самоцел - той трябва да разрешава конкретни функционални проблеми, отнасящи се до взаимодействието на потребителя със самия сайт и информацията, която той предоставя.

Организиране на информацията

Колкото по-достъпно е подредено съдържанието в сайта, толкова по-дълго потребителят ще остане на него. Това е и основната задача на уеб дизайна - да организира информацията така, че тя да бъде лесна за възприемане и интуитивна за откриване.

Обособяване на информацията

Всеки сайт съдържа различен тип информация, която следва да бъде графически обособена и отделена. Типичен пример в това отношение са навигационните ленти с менюта, лого секторът, хедърът и футърът, контактната информация, линковете. Колкото по-ясно обособени визуални разграничителни маркери има всеки един от тези типове информация, толкова по-улеснен ще бъде потребителят.

Потребителско преживяване

Идеята за потребителскито преживяване трябва да бъде водеща при уеб дизайна. Защото Вие имате нужда не просто от красив сайт, а от сайт, който привлича и задържа потребителите със своята функционалност.

Емоционално въздействие

Според много психологически изследвания хората формират своите потребителски нагласи, водени от емоцията. Ето защо уеб дизайнът на Вашия сайт трябва да създава неповторимо емоционално въздействие върху потребителите, да ги убеждава, че точно Вашите стоки и услуги са правилният избор за тях.

Колко важен е уеб дизайна

Този въпрос е по-скоро риторичен. За да се убедите, помислете колко уеб страници сте напуснали, без да прочетете информацията, която съдържат, само защото дизайнът е бил прекалено семпъл или доста агресивен, съдържанието - неясно обособено, а изборът на шрифтове - неудачен. Много, нали?

Разбира се, има още редица други фактори, които определят поведението на потребителя - бързина на сайта (скорост на зареждане), уникалност на съдържанието, достъпен начин на нейното поднасяне. Но първото впечатление, което придобива всеки, който за първи път посещава Вашия сайт, се формира от дизайна.

Представете си, че публикувате уникално и полезно съдържание, или предлагате стоки и услуги с високо качество и конкурентни цени. Само това не е достатъчно, за да успеете.

Първо - трябва да си осигурите висок органичен трафик. За това ще Ви помогнат професионалната сео оптимизация и прецизно таргетираните маркетинг кампании.

Второ - трябва да задържите посетителите на Вашия сайт. Точно тук е ролята на професионалния уеб дизайн, който е създаден специално за Вас, съобразен е с особеностите на бизнес сектор и доразвива Вашия корпоративен стил. Той ще създаде положителна нагласа както към бизнеса Ви като цяло, така и към конкретните стоки и услуги, които предлагате.

Уеб дизайнът не е просто избор на цветове и шрифтове. Той е елемент от самото послание на сайта. Съдържанието на сайта е това, което определя неговия дизайн, а не обратното. Основната идея е посетителят да следва логиката на съдържанието, воден от графиката на дизайна. Затова ние вярваме, че дизайнът е част от самото съдържание, която засилва информативната тежест на посланията.

Бранд и уеб дизайн

Често понятията бранд и марка се приемат и използват като синонимни, а това в действителност е погрешно схващане, независимо от това, че двете имат много общо помежду си. Под бранд следва да се разбира продукт или услуга, които се характеризират с особености, които ги отличават от сходни продукти или услуги. Следователно маркетинговото изграждане на собствен бранд и налагането му на пазара като разпознаваем е Вашият път към клиентите.

Корпоративен стил и уеб дизайн

Корпоративният стил е понятие, което включва в себе си елементи - цвят, шрифт, графични компоненти, които се използват във всички продукти на корпоративния дизайн - визитки, бланки, брошури, каталози, уеб сайтове, и позволяват на потребителя да асоциира тези продукти с конкретна търговска марка. Професионалният уеб дизайн доразвива Вашия корпоративен стил и го извежда на още по-високо ниво.

Как да поръчам

обадете се на телефон 0887 793067

Телефон

Обадете се на 0887 793067. Споделете с нас идеите си за Вашето онлайн присъствие.

пишете ни на имейл office@artdesign-bg.com

И-мейл

Пишете ни на и-мейл info@artdesign-bg.com. Опишете подробно своите изисквания, за да Ви дадем най-точната цена.

използвайте нашия лайв чат за да ни зададете въпроси

Чат

Използвайте нашия лайв-чат, за да уточним всички въпроси, които Ви интересуват. Бързо, лесно и на момента.

  • уеб-студио-за-изработка-на-сайт
  • сео-и-маркетинг
  • уеб-дизайн